Bravade

Bravade_credit Ville Paul Paasimaa

Sunniva Fagerlund
Pauliina Fred
Hanna Haapamäki
Hanna Kangasniemi

Vuonna 2004 perustettu Bravade on erityisesti renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Bravaden muusikot ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa, Hollannin ja Saksan musiikkikorkeakouluissa sekä useilla mestarikursseilla. Kvartettina Bravade on opiskellut mm. maailmankuulun Flanders Recorder Quartetin perustajajäsenen Han Tolin sekä Hampurin musiikkikorkeakoulun professorin Peter Holtslagin johdolla.

Bravade on konsertoinut Japanissa, Italiassa, Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa sekä lukuisilla maamme musiikkifestivaaleilla, kirkoissa ja konserttisaleissa. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia.

Kvartetin monipuolisesta ohjelmistosta löytyy musiikkia keskiajalta nykypäivään, säväyttäviä poikkitaiteellisia kokonaisuuksia sekä suuren suosion saaneita lastenkonsertteja, joista esimerkkeinä ovat satoja kertoja esitetyt näytelmälliset konsertit Hajamielinen säveltäjä ystävineen, Heviveljekset ja KlaSarit kilpasilla.

Tärkeä osa Bravaden toimintaa on yhteistyö muiden muusikoiden, taiteilijoiden ja nykysäveltäjien kanssa. Kvartetti on tehnyt yhteiskonsertteja mm. sopraano Tuuli Lindebergin, sopranista Pasi Hyökin, altto Teppo Lampelan, cembalisti Petteri Pitkon, urkuri Markku Mäkisen sekä käyrätorvikvartetti The Golden Hornsin ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Monitaiteellisissa esityksissään Bravade on tehnyt yhteistyötä mm. tanssijoiden Elina Häyrynen ja Jukka Tarvainen kanssa.

Vuonna 2016 Bravade kantaesitti Olli Virtaperkon ja Sebastian Fagerlundin nokkahuilukvartetot ja vuonna 2017 Helsingin Juhlaviikoilla Antti Auvisen multimediateoksen nokkahuilukvartetille ja videolle. Bravaden ensilevy Reflections of the Past and Present (Pilfink records) julkaistiin helmikuussa 2014.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals Alfred Kordelinin säätiö