Daniel Rowland, viulu

Daniel Rowland

Karismaattinen englantilais-hollantilainen viulisti Daniel Rowland on muuntautumiskykyinen muusikko ja lumoava esiintyjä, jonka intensiivistä ja taidokasta soittoa useat kriitikot ovat ylistäneet. Rowland on kysytty solisti ja hän on toiminut vierailevana konserttimestarina mm. BBC:n sinfoniaorkesterissa ja Skotlannin kamariorkesterissa. Intohimoinen kamarimuusikko vierailee myös säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla.

Viime kausilla Rowland on esittänyt konserttoja useilta säveltäjiltä kuten Mozart, Elgar, Korngold, Berg, Prokofjev, Schnittke, Glass, Saariaho and Ferneyhough. Hän on esiintynyt lukuisten eri taiteilijoiden kanssa, mukaan lukien Ivry Gitlis, Heinz Holliger, Dawn Upshaw, Gilles Apap, Marcelo Nisinman, Willard White ja Elvis Costello. Rowland on myös maineikkaan Brodsky-kvartetin primas, ja esiintyy duona sekä pianisti Nataša Kudritskajan että kitaristi Alberto Mesircan kanssa.

Rowland on Lontoon Royal College of Musicin professori sekä tänä vuonna 14. kertaa järjestettävän Stiftin kansainvälisen musiikkifestivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja. Hän soittaa ”Ex-Rode” Guarneri Del Gesu (Cremona 1736) viulua, joka on lainassa Nationaal Muziekinstrumenten -säätiöltä Hollannista.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals Alfred Kordelinin säätiö