Jeroen Berwaerts, trumpetti, barokki­trumpetti, laulu

JeroenBerwaerts_CR_PeterKallo

Belgialainen trumpetisti Jeroen Berwaerts on tekninen taituri, jonka soitosta kuultaa läpi hänen musikaalisuutensa. Monipuolisen muusikon repertuaariin kuuluu teoksia niin barokista nykymusiikkiin kuin myös jazziin.  Berwaertsin tavaramerkiksi on noussut eri tyylien sekoittaminen ohjelmistoissa, mistä esimerkkinä on Händelin Kuninkaallisen ilotulitusmusiikin, Rameaun Dardanus-oopperan tanssien sekä Jacques Brelin chansonien yhdistäminen samaan ohjelmaan.

Berwaerts opiskeli Karlsruhessa trumpettivirtuoosi Reinhold Friedrichin johdolla ja on lisäksi valmistunut jazzlaulajaksi Gentin konservatoriosta. Hän on soittanut muun muassa tokiolaisen NHK-sinfoniaorkesterin, Wienin ja Strasbourgin filharmonikoiden sekä Luxemburgin filharmonisen orkesterin solistina. Hän on myös vieraillut lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla aina Japanissa saakka.

Berwaertsin ohjelmistosta löytyy paljon nykymusiikin kantaesityksiä, joista esimerkkeinä ovat Toshio Hosokawan toinen trumpettikonsertto Im Nebel, sekä Francesco Filidein Carnevale. Kaudella 2017–18 Berwaerts on tehnyt yhteistyötä muun muassa pianisti Alexander Melnikovin kanssa ruotsalaisen Dala Sinfonietan sekä Tapiola Sinfonietan konserteissa.

Vuodesta 2008 lähtien Berwaerts on toiminut trumpetinsoiton professorina Hannoverin musiikkikorkeakoulussa.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals Alfred Kordelinin säätiö