Maja Bogdanović, sello

Maja Bogdanovic_cr Sarah Wijzenbeek

Maja Bogdanović on yksi tämän päivän johtavimpia sellistejä. Bogdanović on esiintynyt lukuisten huippuorkesterien solistina ympäri maailman, mukaan lukien Zürichin Tonhalle-orkesteri, Berliinin sinfoniaorkesteri sekä Tokion filharmoninen orkesteri. Hän on suosittu esiintyjä myös monilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Useissa kansainvälisissä kilpailuissa menestynyt Bogdanović opiskeli sellonsoittoa Pariisin konservatoriossa Michel Straussin ja kamarimusiikkia Itamar Golanin ja Pierre-Laurent Aimardin johdolla. Myöhemmin Bogdanović opiskeli Berliinissä Jens-Peter Mainzin ohjauksessa.

Bogdanovićin laajassa ohjelmistossa nykymusiikilla on tärkeä rooli. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä erityisesti Krzysztof Pendereckin kanssa, ja oli yksi harvoista muusikoista muun muassa Anna-Sofia Mutterin, Juri Bashmetin ja Lorin Maazelin ohella, jotka saivat kutsun esiintyä Pendereckin 80-vuotissyntymäpäivätilaisuudessa Varsovassa.

Maja Bogdanović on levyttänyt useille levymerkeille ja hän soittaa ranskalaisen Frank Ravatinin hänelle rakentamaa selloa. Hänen ensimmäinen soololevynsä, Eastern Wind, pianisti Maria Belooussovan kanssa julkaistiin keväällä 2018 Orchid Classics -levymerkille.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals Alfred Kordelinin säätiö