Anton Steck, barokkiviulu, orkesterin johto

A_Steck_Foto-Harald-Hoffmann-Farbe2-Kopie_750px

Saksalainen barokkiviulisti Anton Steck opiskeli Reinhard Goebelin johdolla Conservatorium van Amsterdamissa. Vain 25-vuotiaana hänestä tuli arvostetun Musica Antiqua Kölnin konserttimestari. Tämän jälkeen hän on toiminut konserttijohtajana Les Musiciens du Louvre ja Concerto Köln -orkestereissa. Hän perusti Schuppanzigh-kvartetin vuonna 1996. Solistina, konserttijohtajana ja kvartetin primaksena Steck tunnetaan laajasti ja hän käy kiertueilla ympäri maailmaa. Monet hänen äänityksistään ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja.

Vuonna 2000 Anton Steck nimitettiin Musikhochschule Trossingenin vanhan musiikin instituutin barokkiviulun ja -yhtyeiden professoriksi.  Viime vuosina Steck on konsertoinut solistina, kapellimestarina ja johtajana tunnetuissa konserttisaleissa, kuten Berliinin filharmoniassa, Kölnin filharmoniassa, Lontoon Wigmore-salissa ja Lincoln Centerissä New Yorkissa.

Hän teki myös kiitetyn debyytin johtajana Hallen oopperatalossa. Sen jälkeen hän on johtanut useita orkestereita yhteiskonserteissa mm. Barbara Schlickin, Peter Kooijin, Andreas Staierin, Carlos Menan, Waltraud Meierin, Maggie Colen and Dame Emma Kirkbyn kanssa.

antonsteck.de

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals