Juho Punkeri, tenori

Juho-Punkeri_kuvaajaGustavLarsson_750px

Tenori Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustan ja kauniin, lyyrisen äänenvärin ansiosta hän on kysytty ja arvostettu muusikko ja taiteilija. Hän esiintyy aktiivisesti useiden orkesterien kuten Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja monien kuorojen solistina sekä omin konsertein. Viimeisimpänä oopperakiinnityksenään hän lauloi kesällä 2018 Itävallassa Innsbrucker Festwochen der Alten Musik -festivaalilla F. Cavallin oopperassa Apollo e Dafne.

Punkeri voitti Helsinki Lied -kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa vuonna 2015. Lappeenrannan laulukilpailussa hänet palkittiin erikoispalkinnolla vuonna 2013. Elokuussa 2017 Punkeri oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -barokkioopperakilpailun finalisti Innsbruckissa, Itävallassa.

Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Erkki Rajamäki. Tätä ennen hän suoritti toisen maisteritutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Punkerin oopperarooleja ovat olleet mm. Orfeo (L’Orfeo, C. Monteverdi), Odysseus (Il ritorno d’Ulisse in patria, C. Monteverdi), La Theiérè/Le chat (L’enfant et les sortilèges, M. Ravel) ja Monostatos (Pikku-Taikahuilu, W. A. Mozart). Solistiuran lisäksi hän toimii laulunopettajana mm. Ylioppilaskunnan Laulajissa.

Punkerin opintoja ja taiteellista työskentelyä on tukenut Pro Musica -säätiö, Martin Wegelius -säätiö, Selim Eskelinin säätiö ja Salzburgin musiikkijuhlien ystävät Suomessa ry.

juhopunkeri.com

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals