Pauliina Fred, traverso

Pauliina-Fred_750px

Pauliina Fred on erikoistunut historiallisiin huiluihin ja niiden soittotapoihin. Hänen osaamisalueensa ylettyy renessanssinokkahuiluista aina romantiikan ajan poikkihuiluun saakka.

Fred soittaa vakituisesti Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa ja norjalaisessa Paulus Barokk Ensemblessä. Hän on myös Bravade-nokkahuilukvartetin, Zetes-puhallinkvintetin, Bellman-trion ja Barokkanerne-orkesterin jäsen. Vuodesta 2018 alkaen hän on toiminut Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena suunnittelijana.

Fred on konsertoinut solistina lukuisilla Euroopan ja Aasian festivaaleilla ja konserttisarjoissa (mm. Musica Antiqua Bruges, Mozartfest Würzburg, Tongyeong International Music Festival) sekä kamari- ja orkesterimuusikkona Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa sekä Japanissa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa.

Fred lanseerasi Café Barock -konserttisarjan Helsinkiin v. 2010 ja toimi sarjan taiteellisena koordinaattorina vuosina 2010–12. Hän on ideoinut, toteuttanut sekä esittänyt yli 400 lastenkonserttia ympäri Suomea ja Norjaa. Syksystä 2015 lähtien hän on ohjannut varttuneemmalle väestölle suunnattua Amore Classico -yhteissoittoryhmää. Pauliina Fred valmistui musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemiasta että Utrechtin Konservatoriosta, Hollannista v. 2001.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals