Sväng

SvangKarjalaPromoImage1_750px

Eero Turkka
Eero Grundström
Pasi Leino
Jouko Kyhälä

Sväng-yhtye on asettanut uudet standardit huuliharppumusiikille sekä ohjelmistollaan että omintakeisella instrumenttien käytöllään. Noin 15 vuoden kansainvälinen ura on ihastuttanut sekä yleisön että huuliharpun ammattilaiset ympäri maailman. Yhtyeen omat sävellykset vakuuttavat taiturillisuudellaan ja viihdyttävyydellään, ja repertuaarillaan Sväng on osoittanut, että tämän ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Sväng on julkaissut uransa aikana neljä albumia omaa musiikkia sekä klassista musiikkia sisältävät Sväng plays Chopin ja Sväng plays Sibelius. Yhtyeen seitsemäs albumi Hauptbahnhof ilmestyi maaliskuussa 2017 ja uusin Sväng Plays Tango vuonna 2018.

Sväng kutsuu kuulijansa hämmentävälle äänimatkalle: tätä rajat ylittävää, elämänvoimaista nelikkoa onkin kutsuttu ”huuliharpun Kronos-kvartetiksi, jolla on syvä intohimo musiikkiin ja joka on viihdyttävä lahja yleisölleen”.

Vaikka yhtyeen jäsenistä kolme on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, Sväng on kaikkea muuta kuin akateeminen yhtye. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Kotimaansa lisäksi Sväng on konsertoinut yhteensä 24 maassa: mm. Ranskassa, Britanniassa, Saksassa, Japanissa, Kiinassa, Itävallassa ja Italiassa. Sen lisäksi yhtye villitsi miljoonayleisöä TV:n välityksellä Jools Hollandin legendaarisessa uuden vuoden show’ssa BBC:llä vuonna 2008.

Keväällä 2019 Etnogaala palkitsi yhtyeen Vuoden artistiksi mahtavasta, omintakeisesta musiikista ja yli 15 vuoden työstä.

svang.fi

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals