Taurus-kvartetti

Taurus_750px

Wietse Beels, viulu
Liesbeth Baelus, viulu
Vincent Hepp, alttoviulu
Martijn Vink, sello

Belgialainen jousikvartetti Taurus on perustettu toukokuussa 2012. Kvartetti koostuu neljästä kokeneesta muusikosta, joilla jokaisella on vakiintunut maine kamarimusiikkimaailmassa. Kvartetin liikkeellepanevia voimia ovat rakkaus kvartettiohjelmistoon, ilo syventyä mestariteoksiin yhdessä ja tutkimusmatka yhteiseen harmoniaan ja ainutlaatuiseen ääneen yhteissoitossa.

Vuoden intensiivisen harjoittelun ja yksityisten esiintymisten jälkeen Taurus-kvartetti debytoi soittamalla Janáčekin kvartetot kesällä 2013 Musiq3-festivaaleilla Brysselissä. Molemmat esitykset lähetettiin suorana Belgian radiossa ja saivat suuren suosion. Taurus-kvartetin seuraavatkin konsertit de Wallonie Stavelot festivaaleilla lähetettiin suorana radiossa 24 Euroopan maahan.

Kvartetti on ottanut haltuunsa laajan valikoiman monipuolisia ja haastavia ohjelmia. Ryhmä on esiintynyt suurissa konserttisaleissa ja festivaaleilla ympäri Belgiaa sekä  useilla festivaaleilla Hollannissa, Ranskassa ja Irlannissa. Tauruksen Janáček-kvartettojen sekä kahden viimeisimmän Schubert-jousikvarteton äänitykset ovat saaneet kansainväliseltä lehdistöltä kiitosta.

Taurus-kvartetti rakastaa klassisen ja romanttisen kvartettiohjelmiston mestariteoksia mm. Beethovenilta, Schumannilta, Mozartilta ja Haydnilta, mutta he paneutuvat myös vähemmän tunnettuihin teoksiin Enesculta, Verdiltä tai Martinůlta.

taurus-quartet.be

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals