Vuoden kuvataiteilijan päänäyttelyn avajaiset

Pohjoinen Valokuvakeskus, Kulttuuritalo Valve, Hallitukatu 7, Oulu

Pe 9.8.2019 klo 17.00–19.00
Liput: Vapaa pääsy

Meistä kaikista jää tänne jonkinlainen jälki ja tuntuu tärkeältä pysähtyä miettimään millaisen jäljen meistä kukin jättää.
Aapo Huhta

Block on valokuvaessee nykyajan metropolista ja ihmisen paikasta siellä. Kuvakokonaisuus luo ensisilmäyksellä dystooppisen kaupunkinäyn, jossa raha haisee, ihmiset etsivät onnea, toisiaan ja tarkoitusta elämälleen. Teoskokonaisuus liikkuu dokumentaarisen kerronnan ja rakennetun kuvan rajapinnalla. Kuvissa toistuu äärimmilleen viety pelkistys; pääosassa on betoniviidakko, ja ihmiset on kuvattu tietoisesti etäältä. Teossarjan nimi viittaa korttelin sijasta etäisyyteen ihmisten välillä. Kuvakokonaisuus viettelee katsojan ihmettelemään, tällaisenko maailman me halusimme rakentaa.

Oulunsalo Soi -festivaalin visuaalinen ilme pohjautuu tuttuun tapaan Vuoden kuvataiteilijan teoksiin. Huhdan teokset tuovat festivaali-ilmeeseen pysäyttävän kontrastin yhdistämällä kamarimusiikin urbaaneihin näkymiin.

Näyttelyjen avajaiset ovat  osa Oulunsalo Soi -festivaalin ohjelmaa ja niissä voi kuulla lyhyitä otteita festivaalimme taiteilijoiden musiikkia.

Näyttely avoinna 15.9. saakka.

Block4

Pictures from the book Block. All images courtesy of Aapo Huhta 2015.
Yhteistyössä:

pohjoinen_valokuvakeskus

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriä Finland Festivals