Meri-Lapin jousikvartetti

kvartetti_metsa

Meri-Lapin jousikvartetti on vireä ammattimuusikoiden muodostama kamarimusiikkikokoonpano. Sen monipuolinen ohjelmisto ulottuu lastenmusiikista klassisen musiikin mestariteoksiin.

Kvartetti perustettiin alun perin vuonna 1983 tehostamaan alueen jousisoitinkoulutusta sekä lisäämään konserttitarjontaa. Kvartetin muusikot muodostavat rungon Kemin kaupunginorkesterille toimien orkesterissa soitinryhmiensä äänenjohtajina. He myös opettavat Meri-Lapin musiikkiopistossa. Meri-Lapin jousikvartetilla on oma klassisen musiikin konserttisarjansa. Tämän lisäksi he esiintyvät koululais-, laitos- ja kahvilakonsertein toimintapaikkakunnillaan Kemissä, Torniossa, Tervolassa ja Simossa.

Vuonna 2013 Lapin Taidetoimikunta myönsi 30-vuotista taivaltaan juhlineelle kokoonpanolle Lapin taidepalkinnon maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä ja syksyllä 2015 Meri-Lapin jousikvartetille myönnettiin Kemi-palkinto.

Kvartetin esikoisalbumi Gestures of Winter julkaistiin keväällä 2019.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriö Musiikin edistämisssäätiö Oulun Energia Finland Festivals