Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

3.8.2015

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn avajaiset pidetään Oulunsalon kirjastossa 4. elokuuta klo 18 osoitteessa Karhuojantie 2. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Eija Timosen Jäisiä Unia tutkii jäätä, sen olemusta ja symboliikkaa. Vesi on jatkuvasti liikkeellä. Se virtaa taivaalta alas maahan ja edelleen jokien ja purojen kautta meriin. Nestemäisenä se merkitsee meille elämän eliksiiriä, mutta kun vesi kylmenee, siitä tulee hyinen ja kohmea syli ja se kovenee kuoleman kuvaksi.

Valokuvat leikittelevät perspektiiveillä ja tarjoavat katsojille mahdollisuuden hyödyntää omassa alitajunnassaan oleva kuvastoa. Siinä missä joku näkee jään kuvassa mytologisen hahmon, toinen näkee naudan tai norpan. Tuttu ja outo rakentavat unenomaisen liiton.

Eija Timonen toimii mediatieteen professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä dosenttina Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella. Kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana hän on kirjoittanut lastenkirjoja, piirrostarinoita ja pienoisnäytelmiä television lastenohjelmiin sekä suunnitellut multimediaa. Viime vuosina hän on kuvannut jäiden mutkikkaita kuvioita ja muuttuvia muotoja. Töitä on esitelty Kemissä, Rovaniemellä ja Espoossa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.

Näyttely esillä 4.8.-30.8.2015 Oulunsalon kirjastossa.

Lisäksi Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on Eija Timosen näyttely 8.8.—13.9.2015. Perjantaina 7.8. taiteilijatapaaminen klo 17 ja avajaiset klo 18. Galleria avoinna joka päivä klo 10-20.

Oulun juhlaviikot Oulun kaupunki Opetus- ja kulttuuriministeriö Musiikin edistämisssäätiö Oulun Energia Finland Festivals